Inwoners Baexem bezorgd over huisvesting arbeidsmigranten

Foto: John Hölsgens

BAEXEM – In een brief aan de gemeenteraad hebben inwoners van Baexem hun zorgen kenbaar gemaakt over het plan om in een pand aan de Dorpstraat twaalf kamers te gaan verhuren aan arbeidsmigranten.

Het gebouw is daar volgens de dorpelingen niet geschikt voor. Het staat op 25 meter afstand van basisschool De Harlekijn.

Leefbaarheid
Arbeidsmigranten zouden er telkens maar een paar maanden moeten verblijven: een zogeheten short- en mid­stay-verblijf. Woordvoerder Jan Hendriks tegen Dagblad De Limburger: ‘Als mensen willen roken, moeten ze dat buiten doen omdat dat binnen niet mag. Dat lijkt ons niet wenselijk. Daarnaast denken we ook dat er problemen met parkeren gaan ontstaan. We hebben geen probleem met de huisvesting van arbeidsmigranten, maar dat moet dan wel op een geschikte plek gebeuren. Het ligt veel meer voor de hand om in dit pand bijvoorbeeld een gezin te huisvesten dat ook langer wil blijven. Op die manier kunnen ze ook betrokken worden bij het gemeenschapsleven. Met dit plan gaat volgens ons de leefbaarheid er niet op vooruit.’

Vergunning
De brief van de bewoners is ondertekend door de leiding van De Harlekijn, 36 omwonenden en de buurtvereniging. De bewoners hopen hun bezwaren binnenkort ook persoonlijk aan verantwoordelijk wethouder Arno Walraven (Samen Verder) over te kunnen brengen. De vergunning is al aangevraagd, maar het college van B&W moet nog een beslissing nemen. Wanneer dat gebeurd is nog niet duidelijk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen