Ronduit Open vraagt naar stand van zaken rondom Samen Zorgen Huis

Foto: John Hölsgens

BAEXEM – De fractie Ronduit Open heeft bij het college geïnformeerd naar de stand van zaken en voortgang rondom voormalig klooster Mariabosch in Baexem, in de ontwikkeling naar het Samen Zorgen Huis.

De partij zegt zich te realiseren dat het om een complex traject gaat, waarbij meerdere partijen vanuit eigen verantwoordelijkheden en belangen betrokken zijn. Maar de vragen die leven zijn extra relevant geworden nu de afgelopen tijd langdurig enorme inspanningen door vrijwilligers zijn verricht, aldus de fractie bij monde van raadslid Wagemans.

Risico’s
De vragen beperken zich op dit moment nog tot de rol en positie van de gemeente. Zo wil men weten door welke overheden (provincie, gemeente) welke bedragen zijn toegezegd als subsidie of lening én of er  – met betrekking tot gestelde voorwaarden – onzekerheid of onduidelijkheid bestaat, of daaraan kan worden voldaan? Concreet is de vraag van Ronduit Open wat de risico’s zijn vanuit de positie van de gemeente bij het totale project?

Woningbouw
Verder wil Ronduit Open onder meer weten of er, na eerdere berichtgeving die vragen opriep, voldoende vertrouwen bestaat dat er een sluitende exploitatie van het Samen Zorgen Huis zal kunnen worden gerealiseerd. ‘Hoe staat het met de realisering van de woningbouwplannen in en rond Mariabosch? Kan er iets worden gezegd over de fase van voorbereiding? Wanneer mogen we een raadsvoorstel verwachten?’ zijn enkele andere vragen die de fractie op het college afvuurt.

Ontsluiting
Tenslotte wil de partij ook weten of er intussen zicht is op een aanvaardbare oplossing rond de ontsluiting en of er nog feiten of ontwikkelingen zijn, waarvan de raad op de hoogte zou moeten zijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen