Vrijspraak in drugszaak: politieverhoor ’te sturend’

Foto: Rifleman82 - (CC BY 3.0)

ROERMOND – De rechtbank heeft donderdag de 49-jarige hoofdverdachte in een drugszaak uit 2016, Frank H., vrijgesproken. De rechter vindt vindt dat de politie een getuige ’te sturend’ heeft verhoord.

Twee jaar geleden kwam de zaak aan het rollen na een inval in een loods aan de Kleine Laak in Roggel. Agenten troffen daar productieapparatuur aan voor soft- en harddrugs.

Eis
Justitie ging ervan uit dat de spullen daar door én in opdracht van Frank H. zijn neergezet. Een deel van het bewijs daarvoor is aangedragen door medeverdachte Maurice S. (48) uit Kinrooi. Hij was de huurder van de loods in Roggel. Het Openbaar Ministerie had twee weken geleden nog om negen maanden celstraf tegen Frank H. gevraagd. Maurice S. (48) uit Kinrooi krijgt een aanzienlijk lagere straf: één maand voorwaardelijk. Het OM had vier maanden onvoorwaardelijke celstraf geëist. S. denkt overigens dat Frank H. de politie heeft getipt over de loods, nadat er ruzie was ontstaan tussen hen.

Werkstraf
Jeroen B. (43) uit Neer ontspringt de dans niet. Voor de rechters staat vast dat hij vaten en ketels heeft gemaakt, waarvan hij wist – of had kunnen weten –  dat die voor de productie van synthetische drugs bestemd waren. Hij krijgt 240 uur werkstraf en drie maanden voorwaardelijke celstraf.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen