Heringericht beekdal: natuurgebied of volkstuintjes?

Foto: inzender artikel

Open Podium biedt plaats aan columns of andere opiniestukken van bezoekers van Leudal.Nieuws.nl of gastschrijvers. Bijdragen kunnen worden geweigerd, ingekort of geherformuleerd. Anonieme inzendingen of stukken die oproepen tot geweld, discriminatie of andere onwettige daden worden nooit geplaatst. Over het al of niet plaatsen van bijdragen wordt geen enkele discussie gevoerd. Stuur uw bijdragen aan [email protected], voorzien van naam, adres en telefoonnummer.

‘Alweer 2 jaar geleden is het beekdal van de Haelense beek, met Europese subsidie, ingericht tot een prachtig meeanderende beek met bijbehorende uitlopers. Bij elkaar een mooi stukje natuur, waar wij allen blij mee zijn. De natuuroevers zijn ingericht voor alle diersoorten die zich in en bij deze beek ophouden. De resultaten zijn voor iedereen goed zichtbaar.

Toch zijn er mensen in Nunhem, die aan deze mooie beek wonen die – helaas – een andere visie hebben. Natuur wordt omgespit en er verschijnen ‘prive-volkstuintjes’. Deze uitwas is een ontsiering voor dit mooie beekdal. Hopelijk heeft de gemeente Leudal én Waterschap Limburg een afdoende antwoord om deze ongewenste wildgroei tegen te gaan.’

Een teleurgestelde natuurliefhebber
(Naam bij de redactie bekend)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen