Park Leudal-Oost: nieuwe voorzitter zorgde voor nieuwe structuur

Impressie mountainbikeparcours en voetbalveld
Impressie mountainbikeparcours en voetbalveld
Foto: Park Leudal-Oost

NEER – Om alle kennis volledig te kunnen benutten en processen georganiseerd te laten verlopen, zijn er al langer commissies samengesteld voor de activiteiten binnen Park Leudal-Oost.

Zo zijn er de commissies Financiën, Bouw en Infra, Commercieel en Operationeel, Sponsoring en Marketing en communicatie.

Achter de schermen
Het is een structuur die Patrick Geraedts (mede) heeft ingebracht. Achter de schermen is hij al enige tijd bezig met Park Leudal-Oost, maar begin dit jaar heeft hij het voorzittersstokje overgenomen van Ruud Boonen. Laatstgenoemde blijft overigens betrokken bij Park Leudal-Oost in diverse commissies. Maar toch is het nu eens tijd nader kennis te maken met Geraedts.

Patrick Geraedts

Nieuwe fase
‘Park Leudal-Oost ging na het raadsbesluit in december 2017 een nieuwe fase in. Een fase op weg van planontwikkeling naar de uitvoering én een nieuwe voorzitter’ zegt de 44-jarige Geraedts. ‘Ik ben getrouwd met een echte Neerse en heb twee kinderen. Eigenlijk kom ik uit Buggenum. Maar sinds 1995 – met een uitstapje van drie jaar naar Noord-Holland –  zijn we woonachtig in Neer en ben ik lid van diverse verenigingen geweest. Uiteindelijk is het lidmaatschap van de tennisclub LTV Neer overgebleven. Daar maak ik deel uit van het bestuur. Zo ben ik ook in aanraking gekomen met Park Leudal-Oost.’

Flexibiliteit
‘De uitdaging van het voorzitterschap zit op het moment in drie verschillende items’ vindt Geraedts, die vanaf het begin dat de buitensportverenigingen bij Park Leudal-Oost betrokken zijn, bij de organisatie verzeild raakte. ‘Het samen optrekken met de gemeente om het park te realiseren, het concreet maken van inrichting en organisatie en tot slot het faciliteren van de samenwerking tussen de gebruikers om het park toekomst bestendig te laten zijn. Het mooie ervan is dat er wordt gewerkt met een team met gedreven vrijwilligers, die een duidelijk doel hebben. Een team dat veel doorzettingsvermogen, flexibiliteit en energie heeft ondanks tegenslagen. Ik ben er trots op mee te mogen werken en deel te nemen aan dit uitdagend burgerinitiatief, dat een grote meerwaarde heeft voor de gemeenschap.’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen