Provincie waarschuwt veehouders voor wolf

Foto: Pixabay - raincarnation40 (CC0-Public Domain)

HEYTHUYSEN – Gedeputeerde Hubert Mackus (CDA) waarschuwt Limburgse veehouders dat er mogelijk opnieuw een wolf in de provincie aanwezig is.

Hij doet dat nadat de afgelopen dagen op een drietal plaatsen in Limburg schapen zijn gedood en deels opgegeten, vermoedelijk door een wolf.

DNA-monsters
De drie schadegevallen werden vastgesteld in Heythuysen, Lottum en Venlo. Naar aanleiding van deze voorvallen heeft het BIJ12/Faunafonds, in opdracht van de provincie, DNA-monsters genomen in de bijtwonden op de gedode schapen. Deze test is nodig om er echt zeker van te zijn dat hier een wolf in het spel is. Het gebeurt namelijk ook regelmatig dat schapen worden gedood door honden. Schapenhouders kunnen in ieder geval actief maatregelen nemen om hun dieren te beschermen, door fladderlinten in de afrastering, elektrische rasters (schrikdraad) of ophokken.

België
Zondagochtend werd in het in Belgisch-Limburgse Neeroeteren een wolf doodgereden, nadat eerder opnieuw twee doodgebeten schapen waren gevonden bij Rotem en Bree. Zaterdag kwamen er al meldingen binnen van mensen die een wolf hadden gezien in dat gebied.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen