Gemeentesecretaris Leudal zou ‘Wizzard’ van sektarische beweging zijn

Foto: Pixabay - AD_Images (CC0-Public Domain)

LEUDAL – Drie gemeentesecretarissen die in Limburg werken of werkzaam zijn geweest, waaronder de huidige gemeentesecretaris Han Bekkers, hebben het gedachtegoed van de sektarische beweging Avatar verspreid in hun gemeenten.

Ze hebben bij Avatar, een van oorsprong Amerikaanse organisatie die overeenkomsten vertoond met de Scientologykerk, de status van ’tovenaar’. Dat schreef NRC vrijdag. Cursisten leren hoe ze hun eigen werkelijkheid kunnen creëren en hoe ze zielen van overledenen kunnen uitdrijven. Maar ook de theorie dat de aarde gekoloniseerd is door buitenaardse wezens, maakt deel uit van het gedachtegoed.

Invloed
Bekkers is interim-secretaris in Leudal. Die baan kreeg hij april vorig jaar nadat de vorige gemeentesecretaris op non-actief werd gesteld, op verdenking van witwaspraktijken. Eerder werkte hij onder meer in Landgraaf en Heerlen. Ambtenaren in de laatstgenoemde gemeente klaagden volgens NRC over zijn Avatar-achtergrond, in relatie tot zijn ‘therapeutisch optreden’. Bekkers ontkent het gedachtegoed van de beweging actief te verspreiden, maar wordt in het artikel geciteerd als zou het wel invloed hebben op zijn manier van werken. ‘Met manipuleren is niets mis. Je mag best je invloed aanwenden om iets waar je voor staat te realiseren’ is een ander opmerkelijk citaat.

Overleg
De fractieleiders van de gemeenteraad van Leudal bespreken maandag de situatie rondom de interim-gemeentesecretaris. De VVD had daarop aangedrongen. Ook het CDA en D66 hebben zo hun vraagtekens. Voorafgaand wilde Michel Graef van coalitiepartij Samen Verder voor L1 radio nog niet inhoudelijk ingaan op de kwestie, ook niet op het in het artikel genoemde, vrij forse salaris dat Bekkers zou toucheren. PAL wil over de kwestie debateren in de komende gemeenteraadsvergadering.

Vervelend
Burgemeester Verhoeven verklaarde in Dagblad De Limburger het omschreven gedrag van Bekkers ‘niet te herkennen’. Bekkers zelf spreekt in de krant van een ‘vervelende situatie’. Hij stelt de vragen van politici en personeel in Leudal deze week te willen beantwoorden.


https://twitter.com/irobbert71/status/972777263644250112

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen