Start van sloop twee gezichtsbepalende tanks op Zevenellen in Buggenum

Foto: 3ML

BUGGENUM – De komende week starten de voorbereidende werkzaamheden voor de sloop van de twee grote tanks op het terrein van Zevenellen.

De beide tanks zijn al jaren gezichtsbepalende elementen in het landschap rondom de voormalige Maascentrale in Buggenum. Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg (OML) is als eigenaar van de grond opdrachtgever voor de sloop.

Verleden
Serge Hoppenbrouwers, de nieuwe directeur van OML: ‘De sloop van de tanks is noodzakelijk voor de verdere ontwikkeling van het terrein. Daarnaast is de sloop al langere tijd een wens van de inwoners van Buggenum. We breken met het verleden.’

Wal
Na het weghalen van de tanks en het vrijmaken van het terrein, zal in de volgende fase door een andere aannemer de grond onder de voormalige tanks worden ontgraven. Deze grond wordt hergebruikt om de voormalige tennisbaan op het terrein aan te vullen. Daarnaast is er een wal die rondom de tanks ligt. Deze wal wordt afgegraven en de grond wordt gebruikt om het gat dat ontstaat op de plek van de voormalige tanks aan te vullen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen