Loopbaanservice Limburg voor behoud van medewerkers in zorg en welzijn

Foto: Pixabay - rawpixel (CC0-Public Domain)

LIMBURG – De Loopbaanservice Limburg moet medewerkers en leidinggevenden in zorg en welzijn helpen om langer aan het werk te blijven en hun inzetbaarheid te verbreden.

De website biedt zorgmedewerkers inzicht in hun eigen mogelijkheden en talenten, maar ook kansen om vervolgstappen in hun loopbaan te kunnen zetten. Het doel is om iedereen die zorg en welzijn een warm hart toedraagt, te behouden voor de sector.

Uitstroom
De behoefte aan een loopbaanservice in de zorg- en welzijnssector is groot: de uitstroom van personeel is relatief hoog, terwijl het aan de andere kant moeilijker wordt om voldoende medewerkers op alle niveaus aan te trekken. ‘Zorgorganisaties doen om die reden zélf al veel om hun medewerkers te behouden en hun inzetbaarheid te vergroten. Maar de meeste organisaties doen dit nu nog afzonderlijk van elkaar’, constateert Marleen van Rijnsbergen (SP), gedeputeerde Werk en Welzijn. ‘Deze loopbaanservice biedt nu dienstverlening op een collectieve schaal, met instrumenten en producten die voor individuele organisaties niet altijd haalbaar zijn.’

Loopbaancoach
‘Door testen te maken, kom je erachter wat je motiveert, wat jouw kwaliteiten en talenten zijn en waar jouw mogelijkheden liggen’ vult projectleider Ina van Haeff van Zorg aan Zet aan. ‘Aan de hand van dat inzicht kun je vervolgens gerichte stappen zetten. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om samen met een loopbaancoach aan een plan te werken en je verder te ontwikkelen. De Loopbaanservice die Zorg aan Zet sinds 1 januari biedt, is mogelijk gemaakt met ondersteuning van de provincie Limburg. Organisaties in de sector leveren een bijdrage door middel van deelnemersgelden én dragen actief bij om de gewenste dienstverlening verder te ontwikkelen. Hans Teunissen (D66), gedeputeerde Onderwijs: ‘Hiermee kunnen medewerkers zélf regie nemen over hun loopbaan, hun horizon verbreden en werken aan hun toekomst. Zodat ze aan het werk kunnen blijven met de passie waarmee ze ook voor deze sector hebben gekozen.’

Reacties

article
12277
Loopbaanservice moet medewerkers voor zorg behouden
LIMBURG – De Loopbaanservice Limburg moet medewerkers en leidinggevenden in zorg en welzijn helpen om
https://leudal.nieuws.nl/2018/02/12/loopbaanservice-limburg-behoud-medewerkers-zorg-en-welzijn/
2018-02-12T12:58:19+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/197/2018/02/12114646/care-3031259_1920.jpg
D66, Hans Teunissen, Ina van Haeff, Loopbaanservice Limburg, Marleen van Rijnsbergen, SP, Stichting Zorg aan Zet, website, Welzijn, Zorg
Nieuws