Taxitoer Onbeperkt aan de Slag doet Leudal aan

Foto: Pixabay - StockSnap (CC0-Public Domain)

HEYTHUYSEN – Op donderdag 22 februari komt de Onbeperkt aan de Slag Taxitoer naar de gemeente Leudal.

Wethouder Richard Verheul zal ook aanwezig bij de stopplaats van de taxi, bij de Bombardon aan de Sint Antoniusstraat 2 in Heythuysen, waar de taxi van 9.30 uur tot 11.00 uur zal staan.

Profiel
Verheul zal in gesprek gaan met werkzoekenden, om te horen waarom de Taxitoer nodig is en hoe werkzoekenden beter zichtbaar kunnen zijn voor werkgevers. Bij de taxi kunnen werkzoekenden met een beperking een professioneel profiel aanmaken om zich te presenteren.

Achterliggende gedachte
Een bus haalt je op waar je niet was en brengt je waar je niet zijn moet. Een taxi daarentegen haalt je op waar je bent en brengt je waar je heen moet. Dat is de achterliggende gedachte bij het initiatief. De Taxitoer bezoekt binnen een week twaalf gemeenten in het zuiden van het land.

Meet & Greet
Onbeperkt aan de Slag is een landelijk digitaal platform, waarop werkzoekenden met een beperking een profiel kunnen aanmaken en werkgevers hun aanbod presenteren. Daarnaast organiseert Onbeperkt aan de Slag met de deelnemende werkgevers Meet & Greets in de grote steden. Omdat mensen met een beperking niet altijd even mobiel zijn, ontstond het idee om de werkzoekenden in de regio op te zoeken met een Taxitoer. De organisatie heeft als uitgangspunt het praten mét elkaar in plaats van praten over elkaar. Daarbij is het opbouwen van zelfredzaamheid een belangrijke punt. Kijk voor meer informatie ook op deze website.

Reacties

article
12352
Taxitoer Onbeperkt aan de Slag in Leudal
HEYTHUYSEN – Op donderdag 22 februari komt de Onbeperkt aan de Slag Taxitoer naar de gemeente
https://leudal.nieuws.nl/2018/02/14/taxitoer-onbeperkt-aan-slag-doet-leudal-aan/
2018-02-14T13:55:37+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/197/2018/02/14135314/taxi-2617146_1920.jpg
De Bombardon, Onbeperkt aan de Slag, Richard Verheul, Taxitoer, werkgevers, werkzoekenden
Nieuws