Van Tilburg (Samen Verder) op de bres voor bijen, vlinders en andere insecten

Foto: Pixabay - Alexas_Fotos (CC0-Public Domain)

LEUDAL – Bijen, vlinders en andere insecten insecten zijn heel belangrijk voor de natuur en een gezonde leefomgeving. Fruitbomen, groenten en planten kunnen niet zonder en andersom is dat ook zo. Door langdurig menselijk ingrijpen is de populatie van deze insecten drastisch en zorgelijk verminderd.

‘Een initiatief van Frank Nieskens van het Zorgbedrijf Zorg en Groen past heel goed in ons idee van een schoon en gezond milieu’ zegt raadslid Ellie van Tilburg. ‘Het verbouwen van groenten en bloemen op biologische basis en het inrichten van openbare ruimtes – zoals rotondes – met speciale aandacht voor biodiversiteit, spreekt Samen Verder heel erg aan.

Ellie van Tilburg (Samen Verder)

Commissie Fysiek
Biodiversiteit is een voorwaarde om weer meer bijen, vlinders en insecten te krijgen. ‘Frank’s idee vinden we dan ook een waardevol initiatief dat steun verdient. Daarom hebben wij de brief met het verzoek van Nieskens geagendeerd voor de laatste openbare vergadering van de commissie Fysiek van deze raadsperiode. Goed om het er met de ambtenaren, college en raads- en commissieleden over te hebben en een oplossing te zoeken voor dit probleem’ vindt Van Tilburg.

Reacties

article
12195
Ellie van Tilburg (Samen Verder) op de bres voor bijen
LEUDAL – Bijen, vlinders en andere insecten insecten zijn heel belangrijk voor de natuur en een
https://leudal.nieuws.nl/2018/02/07/tilburg-samen-op-bres-bijen-vlinders-en-insecten/
2018-02-07T17:55:49+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/197/2018/02/07175242/sun-flower-1643794_1920.jpg
bijen, bijenstand, Bijensterfte, biodiversiteit, Ellie van Tilburg, Frank Nieskens, insecten, openbare ruimte, rotondes, Samen Verder, vlinders, Zorg en Groen, zorgbedrijf
Nieuws