Amnesty Schrijfmarathon: buiten was het koud, binnen was het hartverwarmend

ROGGEL – De opzet om tijdens de Roggelse schrijfmarathon voor Amnesty  International, onderdeel van de landelijke actie rondom de internationale dag voor mensenrechten, de schrijvers van brieven en kaarten te inspireren door optredens van artiesten en  te steunen door zowel mentale als fysieke coaches blijkt succesvol.

De weersomstandigheden vielen zondag 10 december immers niet mee. Nauwelijks begonnen dwarrelden de eerste sneeuwvlokken al naar beneden en korte tijd later leek café Tonvannebeker verworden tot een soort Nova Zembla.

Geïnspireerd
Maar hoe koud het buiten ook was, binnen bleef het de hele dag door hartverwarmend. Nog voordat wethouder Richard Verheul de marathon officieel opende kwamen de eerste schrijvers al binnen. En ze bleven komen, gemotiveerd om actie te voeren voor mensen wiens fundamentele rechten geschonden worden. Om voor hen op te komen, waar ook ter wereld zij zich bevinden en ongeacht kleur, geloof, politieke kleur of seksuele geaardheid. Geïnspireerd door poëzie en muziek van puike artiesten, waaronder Pega Loca en Loose, die allemaal belangeloos meewerkten.

Amnesty werkt
Ondanks ‘code Oranje’ en waarschuwingen van de ANWB liet Leudal zich dus niet onbetuigd. Liefst 408 brieven en kaarten zijn, gezien de witte omstandigheden, een geweldig resultaat ten opzichte van de 501 van vorig jaar toen er geen sneeuw te bekennen viel. En wie nog steeds niet gelooft dat de methode van Amnesty werkt, moet toch echt hier maar eens een kijkje gaan nemen. Voldoende reden dus voor niet alleen een vierde editie, maar ook om je het hele jaar door te blijven inzetten.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen