‘Ja’ voor Park Leudal-Oost, voorlopig ‘nee’ tegen nieuwe sporthal

Foto: Park Leudal Oost

LEUDAL – Tijdens de raadsvergadering dinsdagavond bleek dat alle politieke partijen achter Park Leudal-Oost staan. De financiële impact van het uiteindelijk genomen raadsbesluit is echter nog niet volledig te overzien.

Want er was weliswaar een ‘ja’ voor Park Leudal-Oost, maar daarmee nog geen nieuwe sporthal. De initiatiefnemers kunnen door, maar krijgen niet de gevraagde 3,5 miljoen. Het blijft in eerste instantie bij anderhalf miljoen.

Risico
Op dit moment een nieuwe sporthal bouwen vonden de coalitiepartijen namelijk een te groot financieel risico. De oppositie wilde -onder voorwaarden- wél het volledige bedrag vrijgeven. Maar Ronduit Open en Samen Verder kozen ervoor om later, mocht Park Leudal-Oost een successtory worden, de situatie opnieuw te bezien. Dat riep nogal wat schimpscheuten op vanuit met name het CDA, waar het compromis ‘een slappe fopspeen voor de verkiezingen’ werd genoemd.

Gemengde gevoelens
Bij de initiatiefnemers waren gemengde gevoelens op te tekenen. ‘Ons plan was een cadeautje met een strik eromheen. De raad heeft het niet uitgepakt. Tegelijkertijd zijn we blij dat Leudal politiek al zover gedraaid is’ zo liet men woensdag in een nieuwsbrief weten. ‘Het college van B en W wilde er namelijk helemaal mee stoppen. Aan ons nu de taak om te beginnen en te laten zien dat ons plan een succes wordt en daar ook een vernieuwde hal bij hoort.’

Vragen
Nu er een besluit is genomen door de raad willen de initiatiefnemers graag snel aan de slag met de uitvoering. ‘Er zijn vanuit onze kant nogal wat vragen omtrent de inhoud van dit raadsbesluit. We hebben de gemeente Leudal vanochtend al benaderd voor een afspraak voor een meer inhoudelijke toelichting.’ Bij de raadsvergadering van dinsdag waren zo’n 200 sympathisanten aanwezig, waaronder veel kinderen. De voorvechters van het burgerinitiatief toonden zich dankbaar voor alle steun. Zij vertrouwen er op alsnog samen iets moois te kunnen gaan neerzetten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen