Dinsdag D-Day voor Park Leudal-Oost

Foto: Park Leudal Oost

NEER – D-Day: zo zien de initiatiefnemers van Park Leudal-Oost het komende dinsdag 12 december, als de gemeenteraad van Leudal de finale vergadering houdt over hun plannen.

De afgelopen weken gebeurde er een heleboel. Het college adviseerde begin november de gemeenteraad om niet te door te gaan met het burgerinitiatief. Maar opgeven staat niet in het vocabulaire van de initiatiefnemers.

Commissie Sociaal
Op 23 november organiseerden zij een bijeenkomst met vertegenwoordigers van verschillende fracties. Eind november vond de commissie Sociaal plaats waar gebruik werd gemaakt van het spreekrecht. Een aantal politieke partijen zei al volmondig ‘ja’ tegen Park Leudal-Oost, anderen wilden nog beraadslagen. De groep gelooft nog steeds met volle overtuiging dat zij de politiek aan hun kant krijgt.

Wielerbaan
In de afgelopen periode werd ook hard gewerkt om de ingetrokken provinciale middelen voor de wieleromgeving in Haelen opnieuw te oormerken, als budget voor een veilige wieleromgeving binnen Park Leudal-Oost. Gedeputeerde Ger Koopmans deed de concrete toezegging dat hij vóór 21 maart 2018, op uitnodiging van de gemeente Leudal, in gesprek gaat om naar de planvorming van Leudal-Oost mét wielerbaan te kijken. Bij geschiktheid van het plan heeft hij toegezegd om de gelden voor de wielerbaan opnieuw ter beschikking te stellen in het begrotingsjaar 2019. Maar eerst zal het dinsdag dus nog spannend worden in de raadzaal van Leudal, waar de publieke tribune zonder twijfel weer zal uitpuilen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen