Stripboek ‘Grenzeloos’ vertelt ‘waargebeurde verhalen uit de regio’

Foto:

LIMBURG – Vijf Limburgse striptekenaars (Marco Jeurissen, Jean Gouders, Gady Mirtenbaum, Berend Vonk en Toon Hezemans) hebben een bundeling van grensverhalen tot leven gebracht in stripvorm. Deze zijn gebundeld in het boek ‘Grenzenloos’ dat op 16 november officieel verschijnt.

Wat ruim een jaar geleden begon als een expositie met enkele strips, gebaseerd op waargebeurde verhalen, groeide na het succes van die expositie uit tot het 152 pagina’s dikke stripboek ‘Grenzenloos’.

Onderzoek
Om het concept kracht bij te zetten, zijn de vijf Limburgse striptekenaars op zoek gegaan naar vergeten verhalen en verborgen histories die zich afspeelden in het grensgebied met Duitsland en België. Voor alle verhalen is uitgebreid onderzoek gedaan in onder andre musea, archieven en bij heemkundeverenigingen. De tekenaars hebben zich ontpopt als heuse onderzoeksjournalisten, wat resulteerde in het boek ‘Grenzenloos’.

Avontuurlijk
Het resultaat is een avontuurlijke weergave van Limburgse, Duitse en Belgische ‘geschiedenis’. In het kader van het 150-jarig bestaan van de provincie Limburg overhandigen de tekenaars op 16 november het eerste exemplaar symbolisch aan gouverneur Theo Bovens. De verhalen zijn boeiend, humoristisch maar ook tragisch. Meer informatie over dit project en illustraties is te vinden op vindt u op grenzenloosboek.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen