De weg naar energieneutrale steden: duurzame ontwikkelingen in de bouw

Foto: BCL

HAELEN – De weg naar energieneutrale steden: onder die titel schetst professor Jacques Kimman op dinsdag 14 november een ‘roadmap’ om tot een duurzame woonomgeving te komen.

Hij doet dat met een lezing die interessant is voor iedereen die belangstelling heeft voor duurzame ontwikkelingen in de bouw. Dat geldt niet alleen voor diegenen die beroepsmatig betrokken zijn bij de bouw, maar ook voor de particulier die bouwplannen heeft en graag meer inzicht wil verwerven in de hedendaagse ontwikkelingen en mogelijkheden op dat gebied.

Wijk van Morgen
Technische oplossingen zijn samen met studenten en het bedrijfsleven uitgeprobeerd en gedemonstreerd in de ‘Wijk van Morgen’. Deze kennis is daarna toegepast bij de renovatie van bestaande wijken, zoals Kerkrade-West, dat als voorbeeld heeft gestaan voor het nationale programma ‘de Energiesprong’. De lezing vindt plaats in het kader van de door de Studiegroep Leudal georganiseerde wisseltentoonstelling ‘Duurzaamheid en Energietransitie’, in het Bezoekerscentrum Leudal in Haelen.

Nieuwe energie
Jacques Kimman (1956) is onder meer doctor in de fysica aan de Universiteit van Amsterdam, programmamanager zonne-energie bij een agentschap van het ministerie van Economische Zaken en professor in Nieuwe Energie aan de Zuyd-Hogeschool in Heerlen. Zijn gratis toegankelijke lezing begint die dinsdag om 19.30 uur. Gelet op het beperkte aantal plaatsen is aanmelding vooraf gewenst. Dat kan via het e-mailadres van de Studiegroep Leudal: [email protected].

Tentoonstelling
De tentoonstelling ‘Duurzaamheid en Energietransitie, meer dan alleen ambitie’ is nog te zien tot en met 7 januari 2018 in het Leudalmuseum, Roggelseweg 58 in Haelen. Het museum is dagelijks geopend met uitzondering van de maandagen. Voor de juiste openingstijden zie www.bezoekerscentrumleudal.nl of www.studiegroepleudal.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen