Ondernemers boos over onaangekondigde Oktobermarkt

Foto: Pixabay - Alexas_Fotos (CC0-Public Domain)

HEYTHUYSEN – Onaangenaam verrast, verbaasd en vooral heel erg boos waren de ondernemers van Heythuysen toen zij begin deze maand kraampjes en de afzethekken aantroffen in de Dorpstraat.

Het bleek achteraf te gaan om een Oktobermarkt, georganiseerd door een particuliere organisatie. De ondernemers hebben een klacht ingediend bij de gemeente Leudal, omdat zij niet werden geïnformeerd.

Niet bereikbaar
De eigenaresse van ‘Het Natuurhoekje’ vertelt hoe de Dorpstraat was afgezet voor het verkeer. De parkeerplaats achter de Lidl was de eerste twee uur niet bereikbaar en bij andere winkels stonden de marktkramen zelfs recht voor de ingang. Waarom de ondernemers niet geïnformeerd waren en waarom ook veel inwoners van Leudal niet op de hoogte waren van dit evenement is tot op heden nog niet duidelijk.

Woordenwisseling
Wat een leuke activiteit voor het dorp moest worden en een promotie voor de ondernemers, liep derhalve uit op woordenwisseling, irritatie en mislopen van een groot deel van de dagomzet. ‘Deze hele gang van zaken had voorkomen kunnen worden als er tijdig geïnformeerd en zorgvuldig gehandeld was’, geeft Ellie van Tilburg (Samen Verder) aan. ‘Dit is niet wat wij nastreven in de gemeente Leudal.’ In een brief vragen de ondernemers aan de gemeente om vergunningaanvragers altijd te verplichten belanghebbenden vooraf te informeren en met elkaar afspraken te maken. ‘Een heel simpele en krachtige suggestie om dit soort problemen in de toekomst te voorkomen. De ondernemers denken mee.’ besluit Van Tilburg.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen