Vragen Leudal Sociaal over het mislopen van subsidie Samen Zorgen Huis

Foto: John Hölsgens

BAEXEM – De fractie Leudal Sociaal heeft vernomen dat de provincie Limburg van plan is om de toegezegde 1,7 miljoen euro aan subsidies voor het te vormen Samen Zorgen Huis in Baexem te schrappen, vanwege niet gehaalde deadlines.

Leudal Sociaal is groot voorstander van het Samen Zorgen Huis en vraagt zich af hoe het mogelijk is dat er zo’n miscommunicatie is ontstaan tussen de provincie en de verantwoordelijke wethouders.

Harde afspraken
De provincie geeft aan dat er duidelijke deadlines waren en dat er geen enkele onduidelijkheid over is geweest dat deze deadlines harde afspraken waren. Leudal Sociaal wil nu  onder andere van de verantwoordelijke wethouders weten wie het te verwijten valt dat er over de deadlines van de provincie is heengegaan en of er verschillende afspraken zijn gemaakt betreffende enerzijds de 1,1 miljoen subsidie voor het Samen Zorgen Huis en de zes ton bijdrage voor projectontwikkelaar Gelissen.

Vervolgstappen
Bovendien vraagt de fractie bij monde van raadslid Rob Flinsenberg naar de vervolgstappen van de wethouder, als het bezwaar van de gemeente afgewezen gaat worden. ‘De wethouder heeft aangegeven dat het project sowieso verder gaat. Waar gaat hij het tekort van maar liefst 1,7 miljoen vandaan halen? Er is namelijk in de begroting van 2018 geen bedrag opgenomen om het project Samen Zorgen Huis ook zonder de subsidies van de provincie uitvoeren’ aldus Flinsenberg. ‘Gaat de wethouder stappen ondernemen richting de projectontwikkelaar, aangezien de heer Gelissen niet de benodigde informatie tijdig kan verstrekken?’

Zienswijze
De gemeente heeft tot 19 oktober voor het opstellen van een zienswijze. Het advies van Leudal Sociaal is om de mogelijke tekorten door de mogelijk misgelopen subsidie mee te nemen in de begrotingsbespreking. Leudal Sociaal wil graag een afschrift ontvangen van de verstuurde zienswijze, op het moment van verzenden, en ook onmiddellijk een afschrift van het antwoord van de provincie.
Van de wethouder wil de fractie tenslotte nog weten of hij kan aantonen dat hierover met de provincie gecommuniceerd is, voorafgaand aan de brief waarin de annulering van de subsidie door de provincie wordt aangekondigd.

Programmabegroting
Overigens werden vragen van gelijke strekking ook al gesteld door raadslid Wagemans van de fractie Ronduit Open, tijdens de de openbare raadsinformatiebijeenkomst afgelopen dinsdag over de programmabegroting.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen