Con Amore schittert met ‘leven in vrijheid’

Foto: Con Amore

HEYTHUYSEN – Het gemengd zangkoor Con Amore uit Baexem gaat de viering van het 35-jarig jubileum op 30 september op een wel heel aparte manier invullen.

Het thema ‘leven in vrijheid’ wordt op een originele wijze muzikaal aangekleed en krijgt indrukwekkend vorm, mede dankzij de inbreng van een strijkers- en slagwerkensemble. Daarbij zorgt de stadsdichter van Leudal Frits Criens voor vloeiende tekstuele verbinding van muziekstukken, die een indringend beeld geven hoe vrijheid door de eeuwen heen bevochten maar ook gevierd is.

Jong
Het concert, waaraan een lange periode van voorbereiding vooraf is gegaan, belooft een oor- en oogstrelend samenspel van klank, taal en licht te worden dat garant staat voor een heel mooie avond. Con Amore zet, onder eminente leiding van dirigente Veronika Peerboom-Chujanova en met Toon Konings achter de piano, een nieuwe stap vooruit met dit concert. Het 53-koppige koor verstaat de kunst jong te blijven, niet alleen door nieuwe aanwas, maar zeker ook door een vernieuwend, uitdagend repertoire dat het koor telkens een frisse impuls geeft.

Palet
‘Leven in vrijheid’ is dit keer het centrale thema waarin met name hoop doorklinkt. In een tijd van oorlogsdreiging, vluchtelingenproblematiek en wereldwijd niet aflatend geweld, schiet Con Amore ontroerende muzikale pijlen af naar het hart. Het jubileumconcert telt een 21-tal werken die een muzikaal palet vormen van muziekstijlen door de eeuwen heen en waarin afwisselend droefenis en verdriet, en vooral ook vreugde en geluk weerklinken.

Inspirerend
Muziekliefhebbers beleven een prima avond wanneer zij Con Amore gaan horen in een inspirerende setting, samen met de violisten/cellisten van strijkensemble Pieters uit Dilsen-Stokkem onder leiding van Michel Pieters en het slagwerkensemble fanfare Aurora uit Baexem onder leiding van Ruud Joris. Het programma bestaat onder andere uit L’Homme armé (Josquin Desprez), Osternmysterium uit de opera Faust (Anton Radziwill), Verleih uns Frieden (Mendelsohn), O Fortuna uit Carmina Burana (Orff), Everybody sing freedom (negrospiritual), Mag ik dan bij jou… (arr. Jetse Bremer), La vie en rose (arr.Veronika Chujanova) en Let the sunshine in (Macdermot).

Bestellen
Elke bezoeker krijgt bij aanvang een volledig programma uitgereikt. De entreeprijs bedraagt 15 euro. Kaarten aan de kassa bij De Bombardon in Heythuysen, of in voorverkoop te bestellen per mail bij [email protected] of [email protected] Aanvang 20.00 uur. Gezien de belangstelling wordt snelle reactie aanbevolen.

Reacties