Leudalzangers vieren 35-jarig bestaan met gratis concert: ‘Flash Back’

Foto: Leudalzangers

HEYTHUYSEN – Mannenkoor De Leudalzangers uit Heythuysen bestaat 35 jaar. Dat wordt gevierd met een groots, gratis concert op 7 oktober in De Bombardon in Heythuysen.

Het concert wordt uitgevoerd onder leiding van dirigent Jan Mertens, met aan de piano Patrick Aendekerk. Het geheel wordt gepresenteerd door Jacqueline Coolen. Tenor Pascal Pittie en sopraan Daphne Ramakers geven het concert extra allure.

Hoogtepunten
Onder leiding van Peter Swinkels werd op 6 april 1982 gestart met 22 leden, in het toenmalige Trefcentrum Marcel in Heythuysen. Op 29 juni 1982 was de officiële oprichting een feit. Hoogtepunten door de jaren heen waren onder andere het zingen van de hoogmis in de Nôtre Dame in Parijs in 1989, het openluchtconcert in het fameuze park Jardin du Luxembourg tijdens diezelfde trip en een rechtstreekse KRO-uitzending van de uitvoering van Missa in Honorem Sancta Frederici, van Josef Gruber, op radio 5. Het laatstgenoemde concert vond plaats tijdens het 25-jarig jubileum in 2007. Bij het 30-jarig bestaan werd een reis naar Dresden en Leipzig gemaakt. Er werd opgetreden in de wereldberoemde Thomaskirche in Leipzig en de Hofkirche van Dresden. Bijzonder was verder ook de uitvoering van de Carmina Burana van Carl Orff, in samenwerking met andere koren uit Leudal en muzikaal begeleid door harmonie L’Union uit Heythuysen.

Terugblik
De Leudalzangers zoeken voortdurend naar vernieuwing van hun programma en naar uitdagingen met andere koren en muziekgezelschappen. Het concert ‘Flash Back vormt een flitsende terugblik daarop, waarbij iedereen welkom is. Het concert begint om 20.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.leudalzangers.nl.

Reacties