Animato en Walsbergse Zangvereniging verzorgen grenzeloos concert

Foto: Facebook Animato Horn

HEEL – Op 30 september gaan de zangkoren uit Horn en Deurne samen een concert geven in Heel, in cultureel centrum Don Bosco.

In de 28-jarige geschiedenis van het Hornse zangkoor Animato is het nog niet eerder tot een gezamenlijk optreden met een Brabants koor gekomen. Voor de Walsbergse Zangvereniging uit Deurne geldt omgekeerd ook, dat het 46-jarige koor nog nooit met een Limburgse ‘club’ concerteerde.

Opmerkelijk
En dat is toch wel opmerkelijk te noemen. Want Deurne ligt dan wel heel dicht bij Midden-Limburg, de Peel, die het grensgebied vormt tussen Limburg en Brabant, houdt blijkbaar nog steeds de contacten tussen de beide provincies op een laag pitje. Dat is overigens niet alleen bij zangkoren het geval. De natuurlijke grens van de zompige en van oudsher mysterieuze Peel was écht een grens.

Talen
Nu de twee koren uit Horn en Deurne samen gaan optreden, ligt het dan ook voor de hand dat het thema van het concert ‘Grenzeloos’ is. Dit thema kan natuurlijk op veel verschillende manieren uitgewerkt worden. En dat gebeurt dan ook op 30 september.
De twee gemengde koren laten zich kennen in hun enthousiasme voor een gevarieerd en eigentijds repertoire, waarin ruimte is voor zang in vele talen en in heel verschillende stijlen. De songs kunnen vrolijk zijn, of gedragen, ze kunnen jazzy klinken of meer popsongs zijn. En in de reeks Europese talen die voorbij komen, passen natuurlijk zowel de Limburgse als de Brabantse dialecten.

Het concert begint om 20.00 uur. Toegangskaarten zijn à 10 euro te koop bij supermarkt Vermeulen in Horn en aan de kassa van cultureel centrum Don Bosco in Heel, aan de Mgr. Savelbergweg 100.

Reacties