Deelnemertjes Ome Joop’s Tour hadden primeur speurtocht Leudalmuseum

Foto: BCL

HAELEN – Kinderen vervelen zich soms snel in een museum. Zij willen graag bezig zijn en niet alleen maar passief kijken. Daarom bedachten de mensen van het Leudalmuseum een educatieve activiteit voor kinderen, naar het voorbeeld en met hulp van de Panorama Mesdag in Den Haag.

Zo ontstond een speurtocht door het hele museum, in principe gericht op kinderen van ongeveer 10 jaar. Zij kunnen deze speurtocht oplossen, soms met hulp van broertjes, zusjes, ouders of grootouders.

Vragen
Bij binnenkomst krijgen de kinderen aan de balie een setje vragen, die betrekking hebben op de prehistorie, de Romeinse tijd, de Middeleeuwen, de nieuwe tijd, Heemkunde en de Tweede Wereldoorlog. Zoekend in de verschillende vitrines kunnen de antwoorden op deze vragen gevonden en genoteerd worden op het formulier. Aan het einde van de tocht zetten de kinderen alle antwoorden op een rij en komt er een woord te voorschijn. Dit woord laten ze dan weten aan de balie bij het museum.

Vuurdoop
Deze speurtocht kent een proefperiode van een paar weken. Tijdens deze proefperiode is deelname gratis. Na deze proefperiode wordt er een kleine vergoeding gevraagd. De kinderen ontvangen dan een klein prijsje voor de goede oplossing. De vuurdoop van de speurtocht was vorige week, door een groep zeer enthousiaste kinderen die meededen aan Ome Joop’s Tour.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen