Landbouwverkeersdagen 2017 in Roggel en Neer

Foto: Pixabay - Barescar90 (CC0-Public Domain)

ROGGEL/NEER – In 2017 staat in Leudal opnieuw het thema landbouwverkeer en verkeersveiligheid rond landbouwvoertuigen centraal. Bij de basisschool De Zjwiek in Roggel vindt op donderdag 8 juni de landbouwverkeersdag plaats. Een dag later is het de beurt aan basisschool De Kwir in Neer.

Landbouwvoertuigen vormen een speciale groep verkeersdeelnemers. De voertuigen worden steeds groter en kunnen steeds sneller rijden.

Gevaren
Het doel van de verkeersdag is om de meest kwetsbare verkeersdeelnemers, namelijk de jeugd te voet en op de fiets, gevoel te laten krijgen voor de gevaren van die grote voertuigen. De leerlingen worden over die gevaren geïnstrueerd met behulp van landbouwvoertuigen, die door Werktuigencoöperatie Leudal ter beschikking zijn gesteld. De leerlingen van de Zjwiek en de Kwir nodigen iedereen – en natuurlijk vooral de ouders –  uit een kijkje te komen nemen.

Locaties
De locatie in Roggel is het parkeerterrein achter het Gezondheidscentrum, aan de Kerkstraat. De locatie in Neer is het parkeerterrein aan het einde van het Kloosterpad. Aanvang op beide verkeersdagen is om 10.00 uur, einde rond 15.30 uur.

Reacties