CDA Leudal vraagt uitleg bij financieel debacle Structuurbeelden Haelen en Horn

Peter van Melick (CDA)
Peter van Melick (CDA)
Foto: CDA Leudal

HAELEN/HORN – Het CDA Leudal wil een raadsinformatiebijeenkomst beleggen over de negatieve financiële gevolgen van de vaststellingsovereenkomst Structuurbeelden Haelen en Horn.

Door het behandelen in een raadsinformatiebijeenkomst kunnen (nieuwe) raadsleden kennis nemen van alle ins en outs van dit dossier, zo zijn de christendemocraten van mening. Het dossier handelt over de aanpak van een tiental ‘rotte plekken’ in de twee genoemde Leudalkernen.

Uitleg
‘Het is belangrijk dat de gemeenteraad en de inwoners gedegen uitleg krijgen over hoe het komt dat een project dat ruim 10 jaar geleden een oplossing leek voor veel probleemlocaties in Horn en Haelen, nu eindigt in een afkoopregeling die de gemeente Leudal ruim 3,6 miljoen euro gaat kosten’ laat fractievoorzitter Peter van Melick weten. ‘Er kan dan onder andere uitleg gegeven worden waarom een dure afkoopregeling gunstiger is dan wachten totdat contractpartijen hun afspraken nakomen.’ De afkoopsom zou bestemd zijn voor Herontwikkeling Haelen-Horn B.V., een samenwerkingsverband van Wonen Zuid en Bouwontwikkeling Jongen B.V.

Complex
De kwestie ontstond al in de voormalige gemeente Haelen-Horn. Het onderwerp alleen behandelen als agendapunt in een commissievergadering, doet wat Van Melick betreft geen recht aan de complexiteit, omvang en gevolgen van het dossier. Hij wil praten over hoe dit precies is ontstaan, wat de alternatieven zijn en wat er geleerd kan worden van dit dossier. Met Herontwikkeling Haelen-Horn B.V. is in ieder geval afgesproken dat vier projecten worden afgerond: de bouw van appartementen en woningen bij Franciscusschool Haelen, Rooswinkel Horn, Kerkpad Horn en op de plek waar nu nog de voormalige discotheek Geelen ligt in Haelen.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen