Integriteitsonderzoek naar wethouder Arno Walraven na klachten Horn Tours

Foto: Wonen Zuid

LEUDAL – Na een klacht van Horn Tours, heeft burgemeester Arno Verhoeven integriteitsbureau BING opdracht gegeven het optreden van wethouder Arno Walraven (Samen Verder) te laten onderzoeken.

Over de uitkomst van dit vooronderzoek, waarin alleen bekeken wordt of meer diepgaande nasporing nodig is, wilde de burgemeester vooralsnog niets kwijt tegenover Dagblad De Limburger. Die krant bracht het bericht vandaag naar buiten.

Vergunningen
Duidelijk is wel dat Horn Tours zich beklaagd heeft over de wijze waarop de wethouder zich heeft bemoeid met de vergunningen van de ondernemer. Het bustour- en taxibedrijf ligt in een woonwijk en de ondernemer stelt nu dat Walraven omwonenden heeft aangezet om klachten in te dienen over de zaak. Ook zou Walraven zijn ambtenaren hebben aangezet om streng(er) te handhaven.

Blij
Verhoeven besloot tot het vooronderzoek omdat hij zegt alle integriteitsmeldingen serieus te nemen. Arno Walraven gaf aan ‘blij’ te zijn dat een klacht over hem door een onafhankelijk bureau wordt bekeken. De wethouder zegt bovendien alle vertrouwen te hebben dat uit het onderzoek zal blijken dat hij brandschoon is.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen