Verkeersveiligheid: laat je flitsen voor ‘Reflection Day’

Foto: Pixabay - tookapic (CC0-Public Domain)

LEUDAL – Tijdens de winterperiode met korte dagen en lange avonden, is het belangrijk goed zichtbaar te zijn in het verkeer. De basisscholen in Leudal zijn ook dit jaar actief bezig hun leerlingen bewust te maken van het belang van goede zichtbaarheid in het verkeer.

Dit jaar hebben de scholen gekozen voor het project ‘Reflection Day’. De kinderen van de deelnemende scholen in Midden Limburg hebben een instructieles gehad over goed zichtbaar zijn in het donker.

Flitsteams
Ze hebben veiligheidshesjes gekregen om te dragen en reflecterende klikarmbanden. Vervolgens zijn de leerlingen uitgedaagd deze kleding daadwerkelijk te dragen als ze te voet of met de fiets op weg zijn. De kans bestaat namelijk dat ze ‘geflitst’ worden! In de periode tot en met 21 januari zijn flitsteams op pad om foto’s van kinderen te maken die goed zichtbaar op weg zijn, omdat ze reflecterende materialen dragen.

Segway
Dit keer dus géén boete door flitsen, maar kans op een prijs. Uit de verzamelde foto’s wordt na afloop van de projectperiode een winnaar geselecteerd. Individueel kan een waardebon van vijftig euro worden gewonnen, maar de klas kan ook een cursus Segway rijden winnen. Niet alleen de flitsteams zorgen voor de foto’s. Ook ouders/verzorgers, leerkrachten en kinderen kunnen de leerlingen enthousiast maken, door mee te flitsen en de foto’s in te sturen. Dit kan naar [email protected]. Vermeld daarbij de naam van de gemeente en/of naam van de basisschool of het kind.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen