Afvalnieuws: gewijzigde inzameldag rond kerst en nieuwe kalender

Foto: John Hölsgens

LEUDAL – Vanwege Kerstmis wijzigt de inzameldag van het restafval. Maandag 26 december wordt verplaatst naar zaterdag 24 december. Aan het eind van week 50 worden bovendien ook weer de afvalkalenders 2017 verspreid.

Inwoners ontvangen dit jaar weer een persoonlijk geadresseerde afvalwijzer via PostNL, waarop de afvalinzameldata voor het eigen adres staan vermeld. Houd uw brievenbus dus goed in de gaten.

Digitaal
Mocht u de afvalkalender toch missen, dan kunt u vanaf half december uw afvalkalender ook inzien en printen via www.mijnafvalwijzer.nl. Het is ook mogelijk de gratis app Afvalwijzer te downloaden (beschikbaar voor iOs, Android en Windows). U heeft uw afvalinformatie dan altijd bij de hand en kunt zelfs een herinnering krijgen wanneer u welk afval aan de straat moet zetten.

Containers
Om vandalisme met vuurwerk tegen te gaan worden -waar mogelijk- de containers van de wijkmilieuparkjes voor glas en PMD gesloten op zaterdagochtend 31 december. Op 1 januari 2017 zullen de containers vanaf 12.00 uur weer open zijn. Ook de textielcontainers worden rond oud en nieuw dichtgemaakt. Het kan echter voorkomen dat de textielcontainers eerder en langer gesloten zijn dan de overige containers.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen