Wandelexcursie naar de Hoge en Lage Fronten in Maastricht

Foto: BCL

MAASTRICHT – Op woensdag 7 september organiseert de Studiegroep Leudal een wandeling op de Hoge en Lage Fronten in Maastricht.

Naast de uitbundige flora leeft hier ook de muurhagedis. Dit is een van de weinige plaatsen, zo niet enige plaats in Nederland waar dit dier nog leeft. Een bijzonderheid dus.

Geschiedenis
Door toedoen van onder andere het IVN Maastricht, die de leefomgeving van de muurhagedis in de afgelopen jaren verbeterd heeft, is het aantal muurhagedissen weer toegenomen na een periode van achteruitgang. Een gids van het IVN Maastricht zal deze excursie begeleiden en uitgebreid informatie verstrekken over de flora en fauna, maar ook over de geschiedenis van het oude verdedigingswerk: de Hoge en Lage Fronten.

Carpoolen
Vertrek is om 13.00 uur vanaf de parkeerplaats van Staatsbosbeheer bij het Leudalmuseum, aan de Roggelseweg 58 in Haelen. Van daaruit wordt carpoolend naar Maastricht gereden. De excursie is voor iedereen toegankelijk, dus ook voor niet-leden van de Studiegroep Leudal. Er wordt voor de gids een eigen bijdrage gevraagd van 5 euro per persoon.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen