D66 komt met notitie subsidie- en accommodatiebeleid

Foto: John Hölsgens

LEUDAL – D66 heeft een notitie gepubliceerd over het subsidie- en accommodatiebeleid in de gemeente Leudal, in het licht van de krimp.

De discussie over een nieuw subsidie- en accommodatiebeleid is immers losgebrand. Het nieuwe college is volgens D66 voortvarend aan de slag gegaan om kaders te vormen, die vanaf 2017 moeten gaan gelden.

Werkgroep
Hierbij worden ook de dorpsraden, besturen van gemeenschapsvoorzieningen, verenigingen en politiek partijen betrokken. Een speciale werkgroep van de democraten heeft zich het afgelopen jaar ook met dit onderwerp bezig gehouden. De notitie die hieruit is voortgekomen moet als leidraad gaan dienen om de discussie aan te gaan.

Clusteren
Als belangrijkste punten waar men op wil inzetten noemt de partij allereerst het clusteren van voorzieningen naar functie, door te focussen op de sterke punten van voorzieningen. Kwaliteit moet daarbij leidend zijn, geen ‘koehandel tussen kernen’. Verder zou men zich moeten richten op kernoverstijgende voorzieningen en verenigingen én de eigen kracht van verenigingen en maatschappij. D66 heeft de notitie aangeboden aan het college van B&W en de gemeenteraad, maar ook aan dorpsraden en verenigingen. De publicatie is hier in zijn volledigheid te vinden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen