Ondernemers en burgers Heythuysen hebben genoeg van wildparkeerders

Foto: Facebook Theo Verheggen

LEUDAL – Kaartte Ronduit Open gisteren nog de verkeersproblematiek in Neeritter en Buggenum aan, ook in Heythuysen krijgen burgers en ondernemers langzamerhand echt genoeg van met name het wildparkeren op de Dorpstraat en Stationstraat.

Alle alarmerende signalen werden al eerder onder de aandacht gebracht. Daarbij werd aan de wethouder gevraagd hoeveel bekeuringen er uit zijn uitgedeeld in de maanden november 2015 tot en met januari 2016. Ondanks dat wethouder Vogels heeft toegezegd om te gaan handhaven, lijkt daar in de praktijk weinig van terecht te komen. Er zou door de BOA slechts corrigerend en waarschuwend opgetreden zijn in deze maanden.

Prioriteiten
De uitleg van wethouder Vogels was dat er vanwege interne personele verschuivingen er een onderbezetting is ontstaan en dat er overige prioriteiten eerst behandeld zijn. Er zou tevens een tweede BOA geworven gaan worden. Inmiddels is de situatie op de Stations- en Dorpstraat in Heythuysen zo onveilig geworden dat inwoners van Heythuysen er zelfs voor kiezen om niet langer gebruik te maken van de winkels in deze straten. Er worden auto’s geparkeerd op de stoep of voor de deur van een winkel. Mensen met een rollator, kinderwagen en kleine kinderen moeten uitwijken naar de straat.

Laden en lossen
Volgens raadslid Flinsenberg van Ronduit Open zit niemand er op te wachten dat er een BOA komt die extra bekeuringen gaat uitdelen. ‘Waar men wel behoefte aan heeft is een veilige, overzichtelijke verkeerssituatie zowel in belang van het winkelend publiek als de ondernemers. Daarbij is en blijft het laden/lossen in de Dorpstraat een zorgpunt waarbij opnieuw gevaarlijke situaties ontstaan.’ Flinsenberg wil in de commissie Fysiek van dinsdag de kwestie opnieuw bespreken. Hij wil daarbij onder andere weten welke acties er door het college ondernomen zijn om de Stations- en Dorpstraat in Heythuysen veiliger en overzichtelijker te maken en op welke wijze het college communiceert met de betrokken ondernemers. Ook wil hij weten of men met de ondernemers en de dorpsraad aan tafel wil gaan zitten om aan een plan van aanpak te maken, met het doel de veiligheid te verbeteren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen