Ronduit Open: ‘Eindelijk gaat gemeente handhaven in centrum van Heythuysen’

Foto: John Hölsgens

LEUDAL – Afgelopen dinsdag kwam in de raadscommissie Fysiek een brief van Ronduit Open aan de orde, waarin de oppositiepartij haar zorgen uitsprak over de verkeersafwikkeling op de Dorpstraat en Stationsstraat in Heythuysen.

In die brief verzocht Ronduit Open het college te kijken naar het nemen van eenvoudige en niet kostbare maatregelen, zoals voetgangersoversteekplaatsen. Ook werd het college verzocht in gesprek te gaan met de Dorpsraad en de Ondernemersvereniging én intensief te gaan handhaven op fout parkeren.

Noodzaak
Wethouder Vogels (CDA) gaf aan dat dit laatste nu ook gaat gebeuren. ‘Eindelijk’, verzuchtte Ronduit Open, ‘ziet het college de noodzaak ervan nu zelf ook in. Wij hebben het college meegegeven niet alleen doordeweeks overdag te gaan handhaven, maar ook op koopavonden en in het weekend.’

Onveiligheid
Het college is echter niet van plan om eenvoudige maatregelen op de genoemde straten te gaan nemen. Men wil hiernaar alleen verkeerskundig kijken en dan zijn dergelijke maatregelen volgens het college ongewenst. ‘Wij hebben het college opgeroepen hier toch op een praktische manier naar te kijken en daarmee iets te doen aan de onveiligheid die mensen nu op beiden straten ervaren’, zegt commissielid Tiemen Brouwer van Ronduit Open. ‘De situatie in de praktijk dient voorop te staan en niet de theorie. Bovendien mogen de vele klachten van burgers niet langer worden genegeerd.’

Zin
Brouwer vindt het verder zeer teleurstellend te moeten concluderen dat het college nog steeds niet gesproken heeft met de Dorpsraad en dat ook niet van plan lijkt te zijn. ‘Heel vreemd in onze ogen. Wat hebben Dorpsraden dan voor zin? Het college heeft de mond vol van communicatie en maakt momenteel immers een hele tournee langs alle kernen van Leudal in het kader van ‘Ôs Dörp’’, aldus Brouwer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen