Opluchting in Ell over subsidie gemeenschapshuis

Foto: John Hölsgens

ELL – Stichtingsvoorzitter Ton van Deursen is opgelucht, nu afgelopen raadsvergadering duidelijk werd dat de gemeente Leudal twee ton subsidie verstrekt voor het gemeenschapshuis in Ell.

Daarmee kan onder andere de keuken, bar, meubilair en licht- en geluidsapparatuur worden besteld.

Levertijd
In Dagblad De Limburger van vandaag geeft Van Deursen aan dat het door de politieke situatie in Leudal voor de vrijwilligers en de gemeenschap in Ell erg spannend was wat er zou gebeuren. Maar nu kunnen naar verwachting de verenigingen rond de zomer terecht in de nieuwe BMV, die al in oktober vorig jaar werd opgeleverd. Dat men nu toch nog even geduld moet oefenen, ligt vooral aan de levertijd van het meubilair. Het streven is om evenementen als Ell Paaso al in de nieuwe zaal te laten plaatsvinden. Verenigingen kunnen voorlopig nog onderdak vinden in Ellenhof.

Leningsvoorstel
Volgens Leudal was de afspraak dat het dorp zelf het geld voor de inrichting van het gebouw bijeen zou brengen, de stichting gaf aan dat er alleen sprake was van een inspanningsverplichting, zonder harde afspraken. De gemeente kwam daarna met een leningsvoorstel van twee ton op de proppen, maar uiteindelijk drong toch het besef door dat terugbetaling een onmogelijke opgave zou zijn omdat het gemeenschapshuis nauwelijks winst zal maken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen