D66 is blij met subsidie inrichting BMV Ell

Foto: John Hölsgens

LEUDAL – Oppositiepartij D66 is blij dat het college van B en W het voorstel voor de inrichting van de BMV Ell wezenlijk heeft aangepast. In plaats van een renteloze lening wordt nu een subsidie van 200.000 euro voorgesteld.

De democraten vonden de renteloze lening geen al te best idee, omdat de wethouder bij voorbaat al aangaf dat men die lening nooit hoefde terug te betalen als de exploitatie in gevaar kwam.

Foto: Gemeente Leudal
Foto: Gemeente Leudal

Vraagtekens
Maar ook bij het huidige voorstel plaatst D66 nog wat vraagtekens. Want hoe moet dit voorstel worden gezien in relatie tot het beleid voor andere gemeenschapshuizen? Gaat de gemeente een integraal beleid voeren voor gemeenschapshuizen in Leudal(-West)? En zo ja, heeft dit besluit dan consequenties voor andere accommodaties in de buurt? Dat zijn vragen waar de partij nog graag een antwoord op wil.

Afspraken
Daarnaast heeft D66 nog gedetailleerde vragen gesteld over de precieze afspraken die in het verleden met de Stichting van de BMV Ell zijn gemaakt. De partij vindt het belangrijk om na te gaan hoe de vork precies in de steel zit. Hieruit kunnen lessen worden getrokken voor de toekomst, zo laat men via de website weten. Namelijk: verwachtingen managen, heldere afspraken maken en goed communiceren naar alle betrokkenen.

Komende maandag komt het onderwerp aan de orde in de commissie Sociaal.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen