Serious Request van start in Heerlen

Foto: Lucho Carreno

HEERLEN – Serious Request is gisteren van start gegaan in Heerlen. Bezoekers die langer willen blijven en nog een slaapplek zoeken, kunnen tot de nacht van 23 op 24 december onder zeil gaan bij de Indoor Pop-Up Camping op de hoek van de Klompstraat/Willemstraat.

Op slechts enkele minuten lopen van het Glazen Huis en van het festivalterrein op De Bongerd zijn de tentjes al opgezet, de luchtbedden opgepompt, is de temperatuur geregeld en wacht een smakelijk ontbijt om the-day-after genuttigd te worden.

Vrijwilligers
Uiteraard ontbreken ook de toiletvoorzieningen niet. Alleen een kussen en beddengoed moet worden meegenomen, maar zelfs die attributen zijn ter plekke nieuw te koop zodat je zelf helemaal niets hoeft mee te nemen. Een team van vrijwilligers, waaronder studenten van het Arcus College, staat klaar om van deze indoor campingnacht een mooie ervaring te maken.

Oase
De Indoor Camping biedt niet alleen praktisch onderdak, maar is tevens een tijdelijke oase van rust in de 3FM hectiek. Er is gratis wifi beschikbaar, je kunt je apparatuur opladen, een potje tafeltennis of tafelvoetbal spelen. Ook muzikaal hoef je niet helemaal af te kicken, er zijn twee gitaren en een keyboard aanwezig om eventueel je eigen muzikale talenten met anderen te delen, en vanaf zaterdag valt er te genieten van diverse akoestische optredens.

Groot scherm
Voor degenen die toch niet los kunnen of willen komen van Serious Request zijn via een groot scherm de 3FM televisie-uitzendingen van minuut tot minuut te volgen. Een tentje voor maximaal twee personen kost 50 euro per nacht, inclusief ontbijt. Ook de opbrengst hiervan komt ten goede aan Serious Request. Kijk hier voor meer informatie, waaronder het programma en de huisregels.

Kerststal
Basisschool De Mussenberg uit Horn leverde afgelopen donderdag al een bijdrage aan het goede doel van 3FM. In alle klaslokalen en op de speelplaats van de school werd een kerstmarkt gehouden. De markt werd georganiseerd door de werkgroep Kerst en de ouderraad. Zo was er een levende kerststal en werd er muziek gemaakt door muzikanten van harmonie De Drie Horens.

Foto via 3ML
Foto via 3ML

Statiegeldactie
Leerlingen van de blokfluitopleiding Myouthic vertoonden hun muzikale kunnen. Er konden knutselwerkjes gekocht worden en er waren volop hapjes en drankjes te koop om de inwendige mens te versterken. De opbrengst van deze kerstmarkt kwam geheel ten goede aan het doel van Serious Request: kinderen en jongeren die leven onder de meest extreme omstandigheden en daardoor weinig kans hebben op scholing en ontwikkeling. Het bedrag werd nog aangevuld met de statiegeldactie die werd gehouden door de leerlingen uit groep 8. Het totaalbedrag kwam uit op 3442 euro.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen