Dorpsraad Buggenum houdt enquête onder inwoners

Foto: John Hölsgens

BUGGENUM – De dorpsraad van Buggenum gaat vanaf 16 maart een enquête houden onder de inwoners, om te onderzoeken hoe zij het functioneren van de dorpsraad ervaren.

De dorpsraad wil onder andere weten of de aandacht op de juiste zaken is gericht en waar verbeterpunten mogelijk zijn. Verder heeft de dorpsraad behoefte aan informatie over welke thema’s de inwoners voor de komende jaren het belangrijkste vinden.

Werkgroepen
Daarnaast kunnen inwoners in de enquête aangeven of ze mee willen helpen bij werkgroepen of bij activiteiten die ze waardevol vinden. Dit is hard nodig om de belangen van Buggenum goed te kunnen behartigen. In de week van 16 maart zal een enquêteformulier bij alle inwoners in de bus vallen. Hoe meer mensen hun mening geven, hoe beter de dorpsraad zijn rol kan vervullen.

Plan van aanpak
De ingevulde enquêtes zullen in de week van 23 maart, tussen 18.00 uur en 20.00 uur huis-aan-huis worden opgehaald. Mensen die dan niet thuis zijn kunnen het formulier ook inleveren bij het secretariaat van de dorpsraad, aan de Bergstraat 18 in Buggenum. Als de gegevens uit de enquête verwerkt zijn, worden de inwoners van Buggenum geïnformeerd over de uitkomsten en hoe die verwerkt zullen worden in een Plan van aanpak 2015-2017.

In beeld
Met zestien dorpskernen is het voor een klein dorp als Buggenum belangrijk om bij de gemeente Leudal in beeld te blijven. Om inzicht te krijgen in wat in dorp leeft is daarom in 2011 al eens een dorpsgesprek gehouden. De belangrijkste punten die daaruit kwamen waren bereikbaarheid, leefbaarheid, woningbouw, school, toerisme, rust, ruimte en zorg bij huis. Daarop heeft de dorpsraad zich de afgelopen jaren gebaseerd toen men zich bezighield met onder andere project Mooi Buggenum (nu ‘Waterfront’), speelterrein ‘t Klauterbrook, behoud van de busdienst, de mestverwerkingsfabriek, de uitbreiding van Bayer en de kleiwarenfabriek.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen