Limburgse politiek schrikt wakker na doorbraak IJzeren Rijn

Foto: Bert Kaufmann (CC BY 2.0)

LIMBURG – Vier dagen geleden refereerde Leudal.Nieuws.nl nog aan uitspraken die de Vlaamse minister van mobiliteit Ben Weyts al in januari deed, dat er overleg was met de Nederlandse regering en de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen om het dossier ‘IJzeren Rijn’ te deblokkeren. Toch werd er gisteren door de Limburgse politiek heel verbaasd gereageerd op een ‘doorbraak’ in dit dossier.

Kort voor het weekend maakte de federale collega van Weyts -Jaqueline Galant- nog een paar fraaie schijnbewegingen, maar wie tussen de regels door las kon al merken dat er achter de schermen behoorlijk wat activiteit was (zie hier).

Onaangenaam
Weyts zegt volgens het persbureau Belga nu ronduit dat België, Duitsland en Nederland mee gaan betalen aan een grootschalige studie naar drie tracés die voor de reactivering van de IJzeren Rijn op tafel liggen. Gedeputeerde Patrick van der Broeck meldde onaangenaam verrast en niet op de hoogte te zijn van Nederlandse steun.

Vragen
Ook in Roermond is men wakker geschrokken. Dré Peters en Dirk Franssen van de LVR hebben gisteren vragen gesteld. Zij willen van het college weten of men daar wel op de hoogte was en wat het standpunt van B&W is.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen