Jick Munro and The Amazing Laserbeams naar Pinkpop

WEERT – Jick Munro and the Amazing Laserbeams uit Maastricht heeft afgelopen nacht de wedstrijd Nu of Nooit gewonnen. Daarmee staat de band als opener op het Pinkpoppodium, op vrijdag 12 juni in Landgraaf.

Vorig jaar ging Leudal nog met die eer strijken. De harde kern van de winnaar van 2014, Les Djinns, is immers afkomstig uit Roggel. Zij mochten gisteren dan ook een optreden verzorgen in Muziekcentrum De Bosuil in Weert, waar de finale van Nu of Nooit gehouden werd, terwijl de deelnemers van deze editie nagelbijtend op de uitslag zaten te wachten.

Videoclip
Naast de winnaar waren dat The Anaesthetics uit Meterik, Nbraska uit Mariahoop, Black Velcro uit Maastricht en Seymour Sachs uit Sittard. Van deze bands viel ook The Anaesthetics in de prijzen. De Noord-Limburgers mogen een professionele videoclip gaan opnemen.

Orkaan
Nadat gedeputeerde Ger Koopmans en Pinkpopbaas Jan Smeets de winnaar bekend maakten barstte er een orkaan van gejuich uit. Door de overwinning op Nu of Nooit speelt Jick Munro and the Amazing Laserbeams, dat door traditionele Ierse en Amerikaanse muziek geïnspireerd wordt, ook op de perspresentatie van Pinkpop. Die is aanstaande woensdag in Paradiso in Amsterdam. Hier wordt het complete programma van Pinkpop bekend gemaakt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen