Stan Backus (Ronduit Open) ziet vasteloavessubsidie wel zitten

Foto: John Hölsgens

LEUDAL – Stan Backus, fractievoorzitter van Ronduit Open, heeft op zijn Facebookpagina een idee gelanceerd om jonge bouwers van vastelaoveswagens een steuntje in de rug te geven. Dit naar voorbeeld van de Brabantse gemeente Bladel.

Het gemeentebestuur van Bladel besloot daartoe, omdat het bouwen van een carnavalswagen één van de activiteiten is waar veel jongeren bij betrokken zijn.

Verantwoordelijkheid
Een aantal maanden per jaar zijn jongeren immers fanatiek bezig om een mooie wagen te bouwen. Groepen gaan vaak een sportieve strijd aan met collega-wagenbouwers. Dat is leuk en gezellig, maar de jongeren leren ook samen te werken. Ze hebben een gezamenlijk doel waarbij ieder een eigen taak en verantwoordelijkheid heeft, zo luidde de onderbouwing in Bladel.

Criteria
De Brabanders maakten daarom een waarderingsbudget van 5000 euro beschikbaar. Dit bedrag werd verdeeld onder alle carnavalswagenbouwers in de gemeente (maximaal 500 euro per groep) die voldeden aan een aantal criteria, zoals bepaalde verplichte afmetingen van de wagen en het gegeven dat minimaal 75 procent van het aantal bouwende jongeren in de gemeente woonachtig moest zijn.

Fractievoorzitter Stan Backus
Fractievoorzitter Stan Backus

Goed idee
Backus vindt het wel een goed idee voor Leudal, ook al worden subsidies op sport- en cultuurverenigingen juist sterk gekort of zelfs helemaal geschrapt. ‘Ronduit Open was sowieso al tegen die bezuinigingen, maar het college heeft zich wel bereid verklaard subsidies aan activiteiten te koppelen’, schreef Backus op zijn pagina.

Van zijn politieke collega’s heeft nog niemand gereageerd op het idee.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen