Snelheidsremmers in Ell werken niet

Foto: Michel1972 (CC BY-SA 3.0)

ELL – De snelheidsremmers op de Antoniusstraat in Ell worden weer verwijderd. 

In de zomer van 2014 werden in de Sebastiaanstraat en de Antoniusstraat in Ell een aantal maatregelen getroffen met het doel de verkeersveiligheid op die straten te verbeteren.

Verkeersdruppels
De maatregelen waren de uitkomst van de inspanningen van een werkgroep, bestaande uit bewoners, onder leiding van de dorpsraad. In de Sebastiaanstraat werden de parkeervakken duidelijker aangeduid en is een voetgangersoversteekplaats gerealiseerd ter hoogte van de Luytenstraat. In de Antoniusstraat kwamen ‘diamantpalen’ op de trottoirs, om te voorkomen dat autoverkeer naar het voetpad zou uitwijken bij tegemoetkomend verkeer. Om de snelheid van het verkeer te remmen werden tenslotte op drie plaatsen op de Antoniusstraat ‘verkeersdruppels’ geplaatst, waarmee de rijbaan werd versmald. Met name over de effectiviteit en bruikbaarheid van die verkeersdruppels waren er al twijfels.

Gevaarlijk
Tijdens een evaluatie door de werkgroep en de dorpsraad was de conclusie nu dat de snelheidsremmende maatregelen op de Antoniusstraat inderdaad niet functioneerden. Ze bleken gevaarlijk voor fietsers en werden met regelmaat aangereden en beschadigd door het (vracht)auto- en landbouwverkeer. De gemeente gaat de verkeersdruppels nu verwijderen. De overige maatregelen blijven gehandhaafd.

(Bron: Gemeente Leudal)

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen