Bestuur 3ML reageert op de kwestie Janssen

Foto: Pixabay - smorazanm (CC0-Public Domain)

Al heel snel na de publicatie afgelopen vrijdag in Dagblad De Limburger over de verdenkingen omtrent oplichting en valsheid in geschrifte tegen Pieter Janssen, directeur van Omroep Reindonk en bestuurslid van OLON (Landelijke koepel van lokale omroepen), reageert het bestuur van omroep 3ML op de kwestie.

In mei 2014 vertrok Janssen plotseling als hoofdredacteur/directeur van Omroep 3ML, een functie die hij sinds juli 2013 bekleedde.

Benadeeld
3ML bestuurslid Jan Schuren gaat in op de kwestie, hoewel het allemaal wat overbodig lijkt. De lokale omroep voor Leudal en Maasgouw was immers een benadeelde partij, die na het vertrek van Janssen met 29.000 euro aan onbetaalde rekeningen bleef zitten. Ook op andere plaatsen in omroepland lijkt Janssen een chaos te hebben veroorzaakt.

Toekomst
Schuren gaat wel in op de vraag of één en ander te voorkomen was geweest en welke maatregelen er in dat verband genomen zijn met het oog op de toekomst. Zijn reactie is te bekijken door op het onderstaande beeldscherm te klikken. Janssen heeft inmiddels zijn werkzaamheden bij Omroep Reindonk tijdelijk neergelegd vanwege een onderzoek naar zijn functioneren. Volgens het bestuur van die Omroep heeft Janssen zijn volledige medewerking aan het onderzoek toegezegd. Ook zijn functie als bestuurslid van OLON voert Janssen voorlopig niet uit. Voorzitter Danny Vermeulen neemt zijn taken waar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen