Aangifte tegen oud-3ML directeur wegens oplichting

Foto: John Hölsgens

LEUDAL – Onderzoeksjournalisten Sjors van Beek en Daan de Hulster pakken vandaag in Dagblad de Limburger uit met een artikel over Pieter Janssen (43), bestuurslid van OLON, de landelijke koepel van lokale omroepen. Twee medewerksters van Omroep Reindonk (Horst aan de Maas) hebben aangifte gedaan tegen Janssen wegens valsheid in geschrifte en oplichting.

Janssen is ook directeur bij Reindonk, maar werkte eerder in Leudal als leidinggevende bij omroep 3ML. Verder was hij werkzaam voor Omroep Venray en Omroep P&M (Peel en Maas).

Onbetaalde rekeningen
Volgens de medewerksters, van wie er één ook in Venray werkte, heeft Janssen hen ongeldige contracten gegeven, buiten medeweten van de omroepbesturen. Ook zouden loonstroken zijn vervalst. Omroep 3ML werd vlak na Janssens vrijwillige vertrek geconfronteerd met onbetaalde rekeningen van in totaal 29.000 euro, zo heeft het bestuur van de omroep  – die in Heythuysen haar studio heeft – bevestigd tegenover de dagbladjournalisten. Bij P&M werd Janssen buiten gezet omdat hij ‘weinig of geen inzicht gaf in reclamedeals’ zegt toenmalig voorzitter Van den Berg.

‘Ontevreden medewerkers’
Janssen ontkent in de krant eigenlijk zowat alles. Zijn commentaren dateren echter van vóór de aangifte. Op social media doen (ex-)medewerkers ondertussen niet erg hun best om het leedvermaak te verhullen. De één omschrijft het als ‘dat we bij Omroep 3ML het gevoel hebben gehad dat onze mooiste veren bruut uit onze achtersten werden getrokken’. De andere (ooit door Janssen geschorste) medewerker noemde hem drie jaar geleden al een ’tirannieke figuur’. Janssen zelf had het over ‘ontevreden medewerkers’ die met hem aan tafel hadden moeten gaan, niet met journalisten. Na de aangifte was hij voor het dagblad niet meer bereikbaar voor commentaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen