‘Ik wil je wat vertellen’ Bie Briels in Roggel

Foto: John Hölsgens

ROGGEL – De vereniging NaoberzorgPunt Roggel, het Huis voor de Zorg, Platform Allochtone Zorgvragers (PAZ), provincie Limburg en Cliënten Centraal in jeugdhulp (CliC) houden op 15 december een bijzondere inspiratiemiddag.

Tijdens deze middag staat ‘ontmoeten’ centraal in een zestal actuele verhalen van mensen en organisaties in Roggel. Uiteindelijk willen we immers allemaal meedoen en een plekje vinden in de lokale samenleving. Daar gaan deze verhalen over.

Ontmoeting
De bijeenkomst vindt plaats van 15.00 uur tot 18.00 uur, op verschillende locaties in Roggel. Zowel burgers als vertegenwoordigers van overheden, maatschappelijk ondernemers en instellingen, onderwijs- en kennisinstituten zijn uitgenodigd. Vanaf 14.30 uur zijn de deuren van zaal Bie Briels in Roggel geopend (zij-ingang). `Ik wil je wat vertellen’ is in feite de eerste bijeenkomst georganiseerd door een werkgroep van actieve burgers, onderdeel van ‘De vereniging Limburg’. De werkgroep heeft het doel om, vanuit de visie ‘Koers voor een vitaler Limburg’ in 2017, regelmatig in dorpen en wijken dit soort inspiratiebijeenkomsten te organiseren met, voor en door burgers. Roggel bijt het spits af. Belangrijk in de ontmoeting is, dat mensen zich gehoord weten en dat hun verhaal iets toevoegt. Want wat is er nodig als we ‘de burger echt centraal stellen’?

Gezamenlijk doel
Wanneer alle partijen elkaar op lokaal niveau ontmoeten, gebeurt er iets. Burger, overheid, maatschappelijke ondernemers/instellingen en onderwijs kunnen echt iets voor elkaar betekenen. Voorwaarde is dat je elkaar moet willen leren kennen en dat er wederzijdse bereidheid is om samen te werken aan een gezamenlijk doel; een betere, gezondere samenleving.

Aanmelden
Wanneer u wilt deelnemen aan deze bijeenkomst, wordt het op prijs gesteld als u van tevoren een keuze maakt uit één van onderstaande verhalen. Er zijn is namelijk maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Aanmelden voor deze inspiratiemiddag kan door het sturen van een e-mail aan Marleen van Helden: [email protected]. Vergeet niet uw voorkeur voor een verhaal te vermelden. Voor meer informatie kunt u ook bellen met CliC: 046-2410241.

  • Verhaal 1
    Zorgaanbieder Care+: het verhaal van Sanne. Na een problematisch (psychiatrisch/verslaving) verleden is ze bijna zover om de stap naar zelfstandig wonen te maken. Echter het dorp heeft niet voldoende betaalbare appartementen. Wat is nodig om Sanne deze stap te kunnen laten maken?
  • Verhaal 2
    Basisschool De Zjwiek: Vernieuwend onderwijs is verbindend, inspirerend en ondernemend. De school heeft in het verleden al een aantal pogingen gedaan om ouders bij hun missie en visie te betrekken, maar krijgt weinig respons. Hoe kan de school meer maatschappelijk betrokken zijn? Hoe krijgt men meer draagvlak, bijvoorbeeld bij de ouders?
  • Verhaal 3
    Inloopcafé NaoberzorgPunt: hoe regelen we in ons dorp de verbinding tussen de eerstelijnszorg en de nuldelijnszorg? Hoe kunnen we de eerstelijnszorg ontlasten?
  • Verhaal 4
    Jozefhuis: Er is een probleem dat wordt veroorzaakt door de wisseling van vervoerder in Limburg. Het openbaar vervoer wordt vanaf december door Arriva geregeld en daarmee is er onzekerheid over het voortbestaan van de lokale Wensbus. Het bestuur van het Jozefhuis ervaart nu ook al een belemmering als mensen niet zelfstandig uit een auto kunnen stappen. Rolstoelvervoer is momenteel voor de stichting onbetaalbaar. Hierdoor moeten ze zelfs nieuwe bewoners de hoognodige opvang weigeren.
  • Verhaal 5
    Makelaar en Wooncorporatie: hoe lossen we problemen op rondom huisvesting en acute woningnood? En wat speelt er allemaal mee op de achtergrond?
  • Verhaal 6
    Lifestylecentre Mico Sport: wil meedoen aan een lokaal project. Hoe kan de samenwerking verbeteren en de behoefte van de burger centraal gesteld worden?

Tijdschema
Het programma en tijdsplan zien er als volgt uit:

14:30 uur: Ontvangst door leden van de werkgroep
15:00 uur: Welkom en opening
15:10 uur: Inleiding door gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen
15:15 uur: Toelichting programma en werkwijze
15:30 uur: Vertrek naar locaties in het dorp Roggel
15:45 uur: ‘Ik wil je wat vertellen’ aan de ontmoetingstafels
17:15 uur: Retour naar verzamellocatie zaal Bie Briels
17:20 uur: Terugkoppeling verhalenvertellers/plenaire afsluiting
18:00 uur: Afsluitend samenzijn

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen