Onthulling van ‘de bank die verbindt’

Foto: Gemeente Leudal

NEERITTER – Op donderdag 16 mei onthult wethouder Robert Martens om 19.30 uur, samen met enkele inwoners van Neeritter, op het Krekelbergplein in Neeritter een bijzonder meubelstuk uitgevoerd in staal en hout.

Het meubel is een bank die mensen dichterbij elkaar brengt.

Heldere lijnen
Patrick Kusters uit Baexem is de ontwerper. Hij werkt circulair, wat inhoudt dat de materialen hernieuwbaar en duurzaam zijn en dat deze uit de regio komen. Als ontwerper is Patrick altijd op zoek naar heldere lijnen, archetypische vormen en eenvoud. Zijn werk is niet bedoeld om alleen naar te kijken. Integendeel, het nodigt uit tot intensief gebruik.

Tot elkaar
Dit werk bestaat uit twee tegenover elkaar gepositioneerde banken die deels overlappen. ‘Met het ontwerp wil ik mensen uitnodigen om weer wat dichter bij elkaar te komen’ vertelt Patrick. ‘Neem plaats op de bank, ieder aan je eigen kant, op veilige afstand. En schuif vervolgens eens wat dichter naar elkaar toe’. Het gaat om een mobiel kunstwerk, met een lengte van zes meter en een hoogte van anderhalve meter.

Hotspots
Wethouder Martens: ‘De bank is een onderdeel van de kwaliteitsverbetering van onze fiets- en wandelroutestructuren en maakt een tour door de zestien kernen van de gemeente Leudal. Elk jaar wordt deze geplaatst in twee kernen. Het doel is enerzijds het onder de aandacht brengen van diverse hotspots in de gemeente, anderzijds het verbinden van de inwoners. Het is een plek waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten en verhalen delen’.

Leugenbankje
De bank vindt dus een eerste thuisbasis in het historische centrum van Neeritter. Een verwijzing naar het leugenbankje, dat hier ooit op het Krekelbergplein heeft gestaan. De onthulling vindt plaats met medewerking van gemengd koor De Grenszangers uit Neeritter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen