Nieuwe dienstregeling OV in Limburg gaat 10 december in

Foto: Arriva

LIMBURG – Met ingang van zondag 10 december geldt er een nieuwe dienstregeling voor het bus- en treinvervoer in Limburg. 

Begin oktober heeft de provincie Limburg haar akkoord gegeven op het vervoersplan voor 2018 dat Arriva maakte voor bus en trein. In dit plan heeft het vervoersbedrijf naar eigen zeggen zo veel als mogelijk invulling gegeven aan de wensen van de reizigers en ingespeeld op veranderende mobiliteitsbehoeftes.

Betrouwbaarheid
Ook zijn de gegevens die Arriva afgelopen jaar verzamelde, via haar chauffeurs en haar systemen voor rijtijden en reizigersaantallen, meegenomen. De optimalisaties in de nieuwe dienstregeling moeten ervoor zorgen dat de betrouwbaarheid van de dienstregeling als totaal toeneemt. Dat moet gebeuren door onder andere betere aansluitingen, aanpassingen in de rijtijd, nieuwe of aangepaste routes en extra ingezette lijnen.

Midden Limburg
Zo gaan Panningen en Helden vanaf 10 december via Roggel -Heythuysen-Baexem met Limburgliner 372 aansluiten op Roermond. Er komt een versterkte spitsverbinding Venlo-Reuver-Roermond voor scholieren en forenzen. Ook voor scholieren in de regio Weert zal er een verbetering zijn in de bereikbaarheid van SG het College (met lijn 674) . Lijn (3)64 krijgt een route-uitbreiding en zal via Kempen naar Heinsberg gaan rijden.

Het totale pakket aan veranderingen is terug te vinden op deze pagina.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen