Vijfentwintig jaar Livar: open dag bij boerderij in Hunsel

Foto: Livar

HUNSEL – In het kader van het 25-jarig jubileum zetten de Livarboerderijen hun deuren open voor bezoekers. Onder het motto ‘Toer de Boer’  is het zaterdag 20 april daarom open dag op de boerderij van de familie Rutjes in Hunsel.

In 1999 richtten vijf Limburgse varkenshouders Livar op. De focus lag daarbij op dierenwelzijn en smaak.

Blij
Er was veel doorzettingsvermogen voor nodig. Zo was er acht jaar geleden nog een hoop gedoe rondom een Livarvestiging in Baexem, omdat de gemeente Leudal een eerder verleende vergunning introk. De gemeente had niet goed genoeg rekening gehouden met de nabijheid van Ciro in Horn, het expertisecentrum voor chronisch orgaanfalen. Livardriecteur De Rond noemde de gang van zaken toen spijtig: ‘Er is een prachtig concept ontwikkeld voor een nieuwe boerderij, met de nieuwste staltechnieken. Wij willen juist dat de buurt blij is met Livar.’

Groei
Uiteindelijk zorgde de omarming van een andere kijk op varkensvlees door toonaangevende chefs voor een mooie start van het concept. De toenemende vraag van de consument naar smaakvol vlees, van varkens met een goed leven én van een transparante en regionale herkomst, resulteerde uiteindelijk in een gestage groei. Livar heeft zich in 25 jaar tijd ontwikkeld als ketenregisseur van haar unieke, korte keten. ‘Die keten zorgt voor de volledige verwaarding van het varken; niet alleen van boer tot bord, maar zelfs van voer tot bord’, zo laat het bedrijf weten.

Registreren
Hoe het er tegenwoordig precies aan toe gaat kun je dus die 20e april gaan bekijken in Hunsel, van 11.00 uur tot 17.00 uur aan de Jacobusstraat 25. Registreer om organisatorische redenen wel vooraf even je komst. Dat kan via makkelijk deze website.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen