Limburg schuift aan bij de Vrijheidsmaaltijd

Foto: www.4en5mei.nl

LIMBURG – Op 5 mei gaan honderden Limburgers aan tafel en staan, ieder op hun eigen manier, stil bij de waarde van vrijheid. We wisselen ervaringen uit, reflecteren op ons leven en nuttigen een eenvoudige maaltijd van eigen grond. Kortom, Limburg schuift aan bij de Vrijheidsmaaltijd.

Op een groeiend aantal plaatsen is de Vrijheidsmaaltijd al een belangrijk onderdeel van de vrijheidsviering. Ook Limburg sluit zich aan bij deze traditie en nodigt iedereen uit zelf een Vrijheidsmaaltijd te organiseren. Er wordt bijvoorbeeld al een Vrijheidsmaaltijd gehouden op de Markt in Roermond. De hoop is dat nog veel meer Limburgers het initiatief nemen om kleine of grote Vrijheidsmaaltijd te organiseren.

Hoop en kleur
Zo divers als de mensen die aanschuiven, zo is ook de maaltijd die wordt opgediend. Samengesteld met producten van eigen bodem, verrijkt met de smaken van de wereld. Gouverneur Emile Roemer: ‘Onze Limburgse grond biedt de juiste ingrediënten voor een nieuwe traditie, voor een nieuw verhaal. Een verhaal dat uitgaat van de kracht van diversiteit en waarin we de verschillen vieren. Een verhaal met hoop en kleur. De Vrijheidsmaaltijd gaat over veel meer dan het herdenken van een oorlog of het vieren van Bevrijdingsdag. Het is een moment waarop we samen, ongeacht onze geaardheid, levensovertuiging, politieke overtuiging, ras of geboortegrond, een maaltijd nuttigen en een gesprek voeren over wat vrijheid betekent.’

Zelf organiseren
Daarom worden alle Limburgers uitgenodigd om elkaar uit te nodigen voor een Vrijheidsmaaltijd. Samen praten we over wat vrijheid voor ons betekent. We eten en luisteren. En zo divers als de mensen die aanschuiven, is de maaltijd die we opdienen. Zelfgemaakt, gekocht of gekregen. Samengesteld met producten van eigen bodem, verrijkt met de smaken van de wereld. De kern van de Vrijheidsmaaltijd is een bijzondere ontmoeting, waarbij je samen met je gasten over historische en maatschappelijke thema’s als vrijheid en onvrijheid spreekt; onderwerpen waar je niet dagelijks bij stilstaat en waar je bij uitstek op Bevrijdingsdag aandacht aan kunt geven.

Voor meer informatie en aanmelden kijk je op deze website.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen