Sponsorloop voor Sint Servaaskapel in Nunhem en Theehuisje van Samen Zorgen Huis in Baexem

Foto: Dirk Jimmink

LEUDAL – Met een bijzonder evenement staan inwoners, verenigingen en bedrijven uit Leudal hand in hand om twee lokale, goede doelen te steunen. De Sint Servaaskapel in Nunhem en het theehuisje van het Samen Zorgen Huis Leudal in Baexem staan centraal tijdens een 100 kilometer run door alle zestien kernen van Leudal.

Initiatiefnemer Dirk Jimmink (43) uit Ittervoort wil met deze actie Leudal verbinden.

Kaarsje
Vanuit elke kern doet ten minste een vereniging mee. Inwoners worden betrokken door een deel van de route mee te rennen, of door bij een van de kerken samen een kaarsje aan te steken. Elk kaarsje levert een bedrag op, net als iedere afgelegde kilometer. Alle meelopers betrekken hun netwerk om hen te sponsoren. Lokale bedrijven worden gevraagd om op te staan en het initiatief te steunen.

Solidariteit
Beide goede doelen zijn betekenisvolle plekken, waar veel inwoners uit Leudal en omstreken hoop, verbinding en solidariteit uit putten. Dat maakt deze doelen waardevol en maakt dit evenement krachtig. Beide objecten zijn hoognodig aan renovatie toe en daar zijn forse kosten aan verbonden. Op zondag 28 april zal Dirk om 6.00 uur bij de Sint Margarethakerk in Ittervoort starten en via alle kernen rond 18.40 uur eindigen bij de Sint Servaaskapel in Nunhem. Dirk: ‘Het zou fantastisch zijn als dit initiatief op grote steun kan rekenen. De eerste partijen en inwoners hebben zich al gemeld. Bij succes zal het initiatief zeker een vervolg krijgen met nog andere betekenisvolle doelen.’

Aanmelden
Aanmelden uiterlijk 15 april via e-mail: [email protected], onderwerp ‘Ik ren mee’. Meer informatie via www.dorpsraadnunhem.nl en www.samenzorgenhuisleudal.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen