Expositie: hoe het kleinste in de natuur groots kan zijn

Foto: Pixabay - Vika_Glitter (CC0-Public Domain)

HAELEN – Binnen het Bezoekerscentrum Leudal wordt meerdere keren per jaar een expositie georganiseerd. Deze exposities hebben altijd betrekking op de natuur, cultuur, de geschiedenis van Leudal. Zelfs de verduurzaming van onze gemeente komt aan de orde.

Van 10 maart tot en met 2 juni verzorgt de Macrofauna- en planktonwerkgroep Midden-Limburg een tentoonstelling. De bezoeker maakt daar kennis met de kleinste diertjes en plantjes uit de natuur.

Workshops
De werkgroep wil de bezoeker laten ervaren hoe je op een vrij simpele manier, aan de hand van levende diertjes en planten, de waterkwaliteit van water kunt bepalen. In poelen, vennen, beken en ja, ook je eigen vijver. Tijdens deze periode zal de werkgroep op drie zondagen ook een workshop organiseren. Deelnemers leren daarbij over het monsternemen, observeren door een microscoop en het op naam brengen van de vangst uit het water. De workshops worden gehouden op 17 maart, 21 april en 19 mei. Kosten voor de workshop bedragen 3 euro en voor de jonge onderzoekers is er na afloop een certificaat van deelname.

Inschrijven
Inschrijven voor een van de workshops kan bij de balie van Bezoekerscentrum Leudal of via e-mail: [email protected]. De opening van de expositie is op zondag 10 maart. Die dag zullen vrijwilligers van de Macrofauna- en planktonwerkgroep van 13.00 uur tot 16.00 uur een workshop geven. De toegang voor deze workshop tijdens de openingsdag is gratis. De expositie is te bezichtigen gedurende de openingstijden van Bezoekerscentrum Leudal. Entree expositie kost 2,50 euro voor volwassenen. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis binnen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen