Ad Mosam presenteert Stabat Mater

Foto: Ad Mosam Barok

NEERITTER – Ad Mosam is een Limburgs ensemble, maar heeft een internationale bezetting: professionele en gespecialiseerde ensemblezangers, solisten en instrumentalisten bundelen hun liefde voor muziek en nemen het publiek daarin mee.

In expressieve uitvoeringen klinkt ware passie voor muziek en liefde voor het publiek door. Uitvoeringen zijn intens en getuigen van een levendige communicatie en interactie op het podium en met het publiek.

Wijdse melodieën
Ad mosam presenteert nu in de Lambertuskerk in Neeritter Stabat Mater: het beeld van de treurende moeder, vol emotie en menselijk drama, blijft diep raken. De onvoorwaardelijke liefde voor haar kind wordt bron van ondraaglijke pijn.De beroemde versie van Pergolesi maakt in tegen elkaar schurende tonen de pijn en het verdriet voelbaar. Geselingen worden uitgebeeld, tranen worden hoorbaar. Het hart gaat tekeer in wild bewegende vioolpartijen; de onvermijdelijke acceptatie klinkt in wijdse melodieën. Hoop spreekt uit een bijna feestelijk Amen.

Vergeten juweeltje
Pergolesi wordt dit keer gecombineerd met een vergeten juweeltje van Porpora, die van de film Farinelli. Zijn ‘Salve Regina’ (de originele versie) is al net zo virtuoos en indrukwekkend als de aria’s uit die film. Dat Pergolesi meer is dan zijn Stabat Mater klinkt in zijn vitaal en meeslepend vioolconcert; een heerlijk contrast met de hartverscheurende noten uit zijn Stabat. Kaarten voor het evenement op 2 maart in Neeritter, aanvang 20.00 uur, zijn te bestellen via deze link.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen