Groene leefomgeving voor kinderen staat centraal tijdens Boomfeestdag

Foto: Facebook Stichting Nationale Boomfeestdag

LEUDAL – Op vrijdag 23 februari planten circa vijftig kinderen samen met gouverneur Emile Roemer, burgemeester Désirée Schmalschläger en wethouder Robert Martens bomen op de voormalige voetbalvelden in Nunhem. Dit gebeurt in het kader van de Provinciale Accentviering Boomfeestdag.

Met het Boomfeestdagjaarthema ‘Opgroeien met bomen’ staat de groene leefomgeving voor kinderen centraal. Kinderen die opgroeien in het groen bewegen meer, ervaren minder stress, ademen schonere lucht in, kunnen zich beter concentreren op school en hebben meer sociale contacten.

Ontwerp
Leerlingen van De Widdonckschool in Heibloem en Taalschool De Brink in Baexem, gaan leren waarom het belangrijk én fijn is om op te groeien in een omgeving met bomen. Ook ontdekken ze hoe bomen groeien en welke functies bomen gedurende hun leven vervullen. Natuurlijk gaan de kinderen ook bomen planten, om er zo zelf voor te zorgen dat ze met bomen kunnen opgroeien. De Provinciale Accentviering Boomfeestdag vindt vanaf 10.00 uur plaats op de voormalige voetbalvelden, ter hoogte van de Sint Ursulaweg in Nunhem. Samen met de inwoners van Nunhem is een ontwerp gemaakt om de voormalige voetbalvelden groen te laten kleuren met de aanplant van bomen, een voedselbos en een Prinsenbos, maar ook als een groene omgeving voor activiteiten van Jong Nederland. Onder het motto ‘Ieder kind een boom’ wil Stichting Nationale Boomfeestdag dan ook ieder kind in Nederland in staat stellen een boom te planten en vertellen over wat bomen en de natuur voor ons betekenen. Jaarlijks planten tijdens een van de vele Boomfeestdagen ruim 100.000 kinderen meer dan 200.000 bomen en struiken in Nederland.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen